Printers

Het instellen van een POS-printer (POS-printer) voor het afdrukken van bonnen kan variëren, afhankelijk van het beschikbare type verbinding (USB, Bluetooth of netwerk). Hier is een algemene handleiding voor het instellen van een POS-printer voor het afdrukken van bonnen met behulp van elke verbindingsmethode:

USB-aansluiting

Verbind de POS-printer met je POS-Mac via een USB-kabel en zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld en gereed is.
Als ze correct worden gedeeld, verschijnen lokale USB-printers ook beschikbaar voor selectie in het netwerkgedeelte van de app met behulp van het IPP-protocol.

Je kunt de printer handmatig toevoegen via de printerinstellingen. Zorg ervoor dat u de computernaam „localhost” of de lokale IP-adresreferentie „127.0.0.1" gebruikt in het host-attribuut. IPP-printers gebruiken poortnummer 631.

Bluetooth-verbinding

Schakel Bluetooth in op zowel de algemene instellingen van je apparaat als op de POS-printer.
Koppel de POS-printer via de Bluetooth-printerinstellingen in de app.

Netwerkverbinding

Verbind de POS-printer met uw netwerk via een ethernetkabel of configureer deze om draadloos verbinding te maken met uw Wi-Fi-netwerk.
Verkrijg het IP-adres van de POS-printer via de printerinstellingen of door een netwerkconfiguratierapport af te drukken.
U kunt de POS-printer aan uw netwerkprinterlijst toevoegen door het IP-adres in te voeren in de printerinstellingen van de app.

Je printer delen

Als u uw printer wilt delen met een andere Mac of een UNIX-computer, moeten beide apparaten zich op hetzelfde lokale netwerk bevinden als uw Mac. Ook moeten Mac-gebruikers OS X 10.4 of hoger gebruiken om het delen van printers te laten werken.

Houd er rekening mee dat het delen van printers bedoeld is voor printers die niet via het netwerk of draadloos zijn en die meestal rechtstreeks op uw computer zijn aangesloten. Als uw printer al netwerk-, draadloos- of AirPrint-compatibel is, hoeft u deze niet te delen, omdat deze al op uw netwerk wordt gedeeld.

Om uw printer op een Mac te delen, klikt u eerst op het Apple-menu en vervolgens op Systeemvoorkeuren. Klik vervolgens op Algemeen in de zijbalk en selecteer Delen aan de rechterkant van het venster.

Zodra het venster Delen verschijnt, schakelt u Printer Sharing in en klikt u op de knop Info aan de rechterkant. Kies onder Printers de printer die je wilt delen.

Nu kunt u kiezen wie de printer mag gebruiken. Als u iedereen de printer wilt laten gebruiken, klikt u op het pop-upmenu naast Iedereen en selecteert u Kan afdrukken. Als u specifieke gebruikers wilt kiezen die de printer kunnen gebruiken, klikt u op de knop Toevoegen onderaan de lijst Gebruikers en selecteert u de gewenste gebruikers.

Klik ten slotte op Gereed om eventuele wijzigingen op te slaan. Om een gebruiker te verwijderen, selecteert u de naam en klikt u vervolgens op de knop Verwijderen. Merk op dat je niet iedereen kunt verwijderen.

Voor meer informatie kunt u deze link raadplegen: https://support.apple.com/guide/mac-help/share-your-printer-on-mac-mchlp2424/mac